2 Şubat 2011 Çarşamba

Biz

*Bin yıl önce kahraman atalarımız Dünya'yı fethederek Tekdevletin egemenliği altına soktu. (komünizm sonrası bir dünya mı?) -Matematikteki düzen, disiplinle; dünya üzerindeki despot sistem özdeşleştiği için matematik seçilmiş sanırım. Diğer gezegenleri fethetme ülküsü mevcut.-

*(Diğer gezegenlerdeki insanlara) Matematiksel yanılmazlıktaki mutluluğu sunduğumuzu kavrayamamaları durumunda mutlu olmaları için zorlamaya mecbur kalacağız. Ama silaha başvurmadan önce sözcükleri denemeliyiz. (yazınsal türler, tezler, manifestolar)

*Velinimet?

*Başkarakter: D-503 Entegral'in yapıcısı. Matematikçi. Tek devletin düzenini seven biri.

*"Biz" bireyselliğin yok olduğunu ifade ediyor.

*Öyleyse bu, en yerleşik yaşam biçimi aynı zamanda en kusursuz yaşam biçimidir çıkarımına varılmıyor mu? ( Tek devletin sıkı kurallarla örülü en refah yer olduğunu iddia ediyor.)

*200 yıl savaşları?

*Yeşil duvarla çevrelenmemiş bir kent hayal edemiyorum. ( Bu kentteki insanlar durumdan memnun, ayrıca yaşadıkları yerden hiç çıkmamışlar.)

*Saatler Çizelgesi: Yaşamın akışını belirleyen sayaç. Ne zaman uyanacakları, çalışacakları, dinlenecekleri, karınlarını doyuracakları bu sayaç sayesinde belirlenir.

*Kişisel saatler, 16-17; 21-22 arasındadır. (Bu saatlerin bile roman kişisi ayarlanmasından yana.)

*Özgürlük: Örgütlenmemiş vahşilik.

*:Bilimsel ahlak kuralları sistemi.

*Tekdevlet bilimi yanılamaz(?)

*Makine, Velinimet, Koruyucular,

*uyku çanı ile herkes uyuyor.